Anabilim Dalı Başkanının Mesajı

 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Biyoistatistik Anabilim Dalı’na hoş geldiniz.

 

Anabilim Dalımız, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi topluluğuna Biyoistatistik uzmanlığı getirme misyonu ile görevlendirilmiş olarak 2010 yılında kuruldu. Tıp Fakültesi'nin kesintisiz desteği, Anabilim Dalı personelimizin titizliği ve yaratıcılığı ile istatistiksel metodolojik araştırmalar yapmak, Sağlık Bilimleri Temel alanı araştırmacıları için danışmanlık sağlayarak misyonumuzu günlük olarak yerine getiriyoruz. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yeni nesil Biyoistatistik uzmanı yetiştirmek için Yükseköğretim Kurulu’na başvuru hazırlığı aşamasındayız. 

 

Bugün, kuruluşumuzdan bu yana 10 yıldan fazla bir süredir, Anabilim Dalımız, Biyoistatistik uzmanlarının becerilerini ve bilgilerini geleneksel istatistiksel modelleme ve çıkarımın ötesine, daha geniş görevlere getirmeye zorlandıkları büyük miktarda yapılandırılmış ve yapılandırılmamış veriye ulaşmak, kanıta dayalı tıp vaadini destekleyen kalıpları bulmak ve tahminlerde bulunmak için büyük veri çağı olan yeni bir çağa girmeye hazırlanıyor. Bu yeni çağın fırsatlarını kucaklamaktan heyecan duyuyoruz ve her yeni zorluğun üstesinden birlikte gelmeyi dört gözle bekliyoruz.

 

   Prof. Dr. Ferhan ELMALI

Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı

 

 

 

 

Menüyü Kapat